Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania
artykuł dodany : 2019-11-8 | Beata Stefańska



8 listopada to Europejski Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. W ramach ogólnopolskiej akcji edukacyjnej „Śniadanie daje moc!” – uczniowie klasy III przygotowali pyszne, zdrowe i bardzo kolorowe kanapki.
Wspólne przygotowanie śniadania dla kolegów i koleżanek z całej szkoły dało trzecioklasistom nie tylko moc, ale też wiele radości. Dekorowanie kanapek to przecież wielka frajda i olbrzymie wyzwanie! Co z czym połączyć? Czy do twarożku można dodać paprykę? Jak pokroić jajko, aby się nie rozsypało? Uczniowie całą lekcję przygotowywali kanapki… a na przerwie częstowali nimi swoich kolegów z innych klas. Było pysznie, zabawnie i kolorowo.
Wspólne przygotowanie śniadania z pewnością przyczyni się do utrwalenia zdrowych nawyków żywieniowych uczniów.